Сайтовете и онлайн магазина на Дионис-Елена ООД използват бисквитки.
Прочетете още тук
Като използвате този сайт, Вие се съгласявате с общите условия за ползване.
Прочетете общите условия за ползване тук
close
 Право на връщане                            14 дни, гарантирано! 
 Безплатна доставка                        за поръчки над 100 лв с ДДС
 Лоялни клиенти                            печелете отстъпки %%%
 Свържете се с нас                               +359 82 876 068

List of products by manufacturer Kartell Labware

KartellПОВЕЧЕ ОТ 60 ГОДИНИ ЛИДЕР В ИНДУСТРИАЛНИЯ ДИЗАЙН!

Kartell Labware - Отделът за лабораторни изделия е част от Kartell, която предлага продукти специално за лабораторния пазар. Подразделението използва по най-добрия възможен начин суровини като полипропилен, полистирол и полиетилен, като създава множество продукти, които са леки, високоустойчиви, евтини и представляват естествена алтернатива на стъклото.

Основаната през 1949 г. компания Kartell е една от първите в Европа, които използват пластмасови материали за производството на дизайнерски мебели, аксесоари за обзавеждане и аксесоари за дома.


Ръководната линия, която характеризира повече от шестдесетгодишната дейност на Kartell, е идеята за съчетаване на технологичния и индустриалния аспект, необходим, за да се отговори на конкретни икономически и социални нужди, с културния и естетическия. В този смисъл Kartell е един от водещите интерпретатори на индустриалния дизайн в панорамата на италианските и международните компании.


В края на 50-те години на миналия век еволюцията на технологичните експерименти в областта на дизайна довежда до създаването на отдела за лабораторни съдове за доставка на технически изделия за лаборатории; отдел, който е в състояние да използва по най-добрия начин материали като полипропилен, полистирол, полиетилен и да предложи пластмасата като валидна алтернатива на стъклото поради нейната лекота, здравина, икономичност и безопасност.


През 1958 г., благодарение на опита на подразделението за домакински съдове, то вече е придобило добри познания за промишленото производство и е отворено за нови възможности за развитие. Джулио Кастели, който е завършил химическо инженерство, притежава техническото майсторство, за да оцени разумно тези нови възможности.


Химико-физичните спецификации, характеристиките на нечупливост и търсенето на материали дават на новите пластмаси големи предимства пред стъклото и ги правят интересни и за производството на лабораторни изделия като чаши, цилиндри, фунии и епруветки. От първите опити Джулио Кастели поверява дизайна на предметите Labware на своите дизайнери, първо на Джино Коломбини, а след това на Centrokappa: избор, който е един от ключовете за успеха на подразделението.


Както вече е направил с домакинските стоки, Джино Коломбини се занимава с дизайна на технически изделия, като проследява иновативни формални решения с малки или големи промени в традиционната форма на предмета, които подобряват неговата функционалност. Доказателство за това, наред с други, са фуниите с дълги дръжки от 1962 г., с малки ребра от вътрешната страна, за да се предотврати залепването на филтърната хартия към повърхността, или държачът за епруветки от 1959 г., за който Коломбини определя ново модулно решение с "Х" гребеновидни елементи, които заменят традиционната опора с припокриващи се плоскости с големи отвори. Или отново от Centrokappa от 1979 г., първата помощ EYE, в която опората има и сигнална функция.


За изработката на своите изделия Labware Kartell използва над четиридесет различни пластмасови материала: отделът е технологична зала, в която компанията провежда изследвания на материалите и определя най-подходящите технологии за всеки отделен продукт.


Изборът на пластмаси, които да се използват, зависи от различните приложения на изделията; поради тази причина в производствения процес има важни елементи като концентрации и време на контакт с химически агенти, стареене, термично натоварване, агресивни детергенти, излагане на ултравиолетово лъчение, стерилизация и други въздействия на околната среда.


Винаги предпочитаното качество, използването на все по-напреднали технологии, изборът на асортимент от артикули в каталога правят имиджа и името на Kartell разпознаваеми по целия свят.

More

No products for this manufacturer.